[POLETNA UNIVERZA]: Valencia

[POLETNA UNIVERZA]

Naj nas najprej Andreja popelje v Španijo, v sončno Valencio. ??

➡️ Ime SU:
The SUrvivors of the Middle AEGEEs

➡️ Kdaj:
18.8.-1.9.2017

➡️ Kje:
Travelling Summer University: Castellón de la Plana, Morella, Peñiscola, Valencia in Buñol.

➡️ Organizator:
AEGEE-Castelló & AEGEE-Valencia

➡️ Naljubši spomin/i:
Na splošno je bil ta SU zares dober! Najljubši spomini so vsi prijatelji iz cele Evrope, ki sem jih spoznala tam in s katerimi smo v stiku še danes. Pa seveda priprava sangrije, ogled Oceanografic-a, obisk vodnega parka, kolesarjenje ob morju in ogled res veliko krajev v okolici Castellóna in Valencije. Seveda ne smem pozabiti tudi dejstvo, da smo v Castellónu spali v hostlu tik ob morju, kar je vsemu dalo še večji čar!

➡️ Največja bruka:
En izmed dogodkov na tej poletni šoli je bila tudi La Tomatina (Tomato battle), kjer se ljudje na ulicah obmetavajo z zrelimi (in kdaj tudi ne tako zrelimi) paradižniki. Nujno potrebna oprema če se kdaj udeležite tega dogodka: čevlji, obleka, spodaj kopalke, očala za plavanje (nujno!) ter rezervni komplet vsega kar imaš oblečeno.
Bitka je precej divja, a zabavna saj so ulice ozke in se zato paradižnikom res ne moraš izogniti. Ker smo na koncu te bitke s paradižniki vsi prišli pokriti s paradižniki, smo vse kar smo imeli na sebi morali vreči v smeti. Vonj po paradižniku smo v laseh imeli potem še par dni.

➡️ Novo spoznanje o kulturi, mestu, državi, ljudeh:
Španci so eni najzabavnejših ljudi! Sproščeni, zabavni ter radi plešejo. To se je pokazalo tudi tukaj, predvsem v dejstvu, da smo tekom 14 dni imeli kar 3 delavnice plesa: Bachata, Salsa in Hip-hop. Vsa mesta v katerih smo bili, so bila tudi obmorska, zato je bil občutek sproščenosti še toliko večji. Na splošno je Španija zares super, a mogoče v času poletja- naš SU je bil v avgustu- malo vroča, kar pa je idealno za neprespane večere, saj te nikoli ne zebe.

➡️ Kakšna zanimivost:
Ta SU je bil zanimiv tudi iz vidika, da je bilo že samo pakiranje in priprava preden prihodom na lokacijo precej zabavna. Morali smo namreč spakirati tako najlepše kot najslabše obleke. Poleg raznolikih dogodkov tekom celega SU, smo imeli tudi veliko tematskih zabav od Middle Ages party, Fancy night, Sex change party, pa tudi San Fermin party. Tako da je bil tako vsak dan in tudi večer drugačen ter vsak po svoje nepozaben.

➡️ Interna fora med udeleženci:
Za Fancy night smo odšli v klub Umbracle, zato so nas že vnaprej opozorili, da se moramo obleči še posebej elegantno. Velik poudarek so dali predvsem na to, da zraven res ne smemo obuti natikačev. Šala z »Don’t wear your flip-flops« se je tekom dogodka potem še velikokrat ponovila v smislu, da lahko oblečemo karkoli, a naj res ne nosimo natikačev pa bomo v redu.

➡️ Drugo:
Če razmišljate, da bi se prijavili na Summer University, nehajte razmišljati in se prijavite, ne bo vam žal! Res je neporabna izkušnja, ki za vedno ostane v lepem spominu!