Škisova tržnica 2015

V četrtek 7.5. smo bili člani AEGEE-Ljubljana prisotni na Škisovi tržnici, kjer smo postavili stojnico in se lotili promocije društva. Obiskalo nas je veliko ljudi, predvsem pa študentov in predstavili smo jim kaj v našem društvu pravzaprav počnemo.
AEGEE-Ljubljana smo društvo študentov Evrope, obiskujemo različne fakultete in počnemo različne stvari, kar pa nas vse povezuje, je to, da vsi radi potujemo – in to čim bolj ugodno ter zabavno! Organiziramo mednarodne dogodke, kot tudi dogodke na lokalni ravni – od izmenjav s tujino, treningov mehkih veščin, vse do mesečnih večerij, čajank, pohodov v naravo in še mnogo drugega, saj se radi družimo pa tudi pridobivamo nove izkušnje, poznanstva ter znanja – od organizacijskih sposobnosti pa do učenja novega jezika!
Predstavili smo tudi najbolj obširen projekt krovne organizacije AEGEE-Europe, ki se imenuje Summer University in obiskovalce povabili k prijavi. Projekt traja 14 dni in poteka po več kot 80 prestolnicah in večjih mestih povsod po Evropi. Temelji na delu prostovoljcev, zato je cenovno zelo ugoden in dostopen, kar najbolje pri tem pa je, da omogoča posamezniku spoznavati še drugačne kulture in navade, saj se običajno izvaja v skupinah 30 do 40 ljudi, ki prihajajo iz različnih koncev Evrope, namreč naš moto se glasi: ”Some call it Europe, we call it home!”
Med drugim, smo razdelili tudi nov promocijski material, natisnili smo letake in vizike ter kemike z našim logom, naredili smo zemljevid in nanj je vsak član narisal destinacije, ker je že bil in kamor bo letos še potoval. Prav zemljevid je pritegnil največ pozornosti in bil zaslužen za največ pogovorov in seveda zabave!
Upamo, da se kaj kmalu spet srečamo na kakšnem dogodku, lahko pa nas obiščete in spoznate tudi na Mesečni večerji, ki poteka vsak mesec. Kdaj? Za to pa spremljaj naš Facebook profil AEGEE-Ljubljana, ker objavljamo povezave do aktualnih dogodkov.